Svar till kommentarerna i nedanstående inlägg

Det här med påhittade historier har gått precis som jag tänkte att det skulle bli när det blev legalt att hitta på saker om dem på deras egna forum. Då blev det helt plötsligt vanligt, okey och lätt att göra eftersom alla uppmuntrar varandra.
Människor som avgudar andra människor skall inte skriva historier om dem, det triggar deras inre förhoppningar om att någon dag få vara "the one".
Man börjar med att se vad alla andra skriver om, oskyldiga små vardagshistorier.
Man börjar tänka på att man själv också kanske skulle börja skriva och få skapa sin egen fantasivärld.
Man skriver om det som alla andra har skrivit om, helt vanliga saker. Men så där nån dag så går det över gränsen, man börjar leka med förhållanden mellan människor, man börjar sätta in sig själv i historierna, man blir grovare och grovare. Eftersom alla följer samma mönster i samma takt så uppmuntrar man varandra ang. de privatare delarna och allt är helt okey.
Men det sitts inte hemma och skrivs i ensamhet, det är inte för vänner man visar upp historierna, nej, man tycker att det är helt okey att lägga ut det hela på internet, där alla kan se och alla kan komma åt.
Inklusive de berörda människorna. Föreställ sig själv att du fann hundratals historier om dig själv, både i vardagen och i sängen, skulle inte du också bli helt jävla mörkrädd?
Fanfics är till för påhittade och ej känslosamma figurer, såsom Harry Potter eller Star Wars.
Inte livs levande människor som finns mitt ibland er.

Kommentarer
Postat av: ESJ

Ark borde göra det enda rätta, stoppa dessa fanfics på sitt eget forum.
I och med att bandet inte stoppar dem där, så ger de i det tysta sitt godkänande till att det är okej att skriva "fantasi berättelser" om dem.

2007-12-04 @ 22:40:26
Postat av: Sandra

Du har så rätt men det är så tragiskt att alla är tvunga att göra om samma misstag, man vet ju hur besatta människor fungerar och då är det väl inte ens på tal om att föda dem genom att säga att det är okey?
Btw, din "var är din respekt" på wannaseeyoudisco.blogg.se så vill jag påpeka att man skall ej tysta ner problem, då löser de sig inte, man måste ta upp problemen i ljuset och diskutera dem för att kanske nånstans få någon lösning på problemet med dessa psyksjuka människor? Visst, det går inte att universiellt lösa ett sådant här problem, dock kanske man kan få lösning på problemet i detta fall? Jag vet inte.

2007-12-04 @ 23:53:59
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: ESJ

Självklart ska och bör man diskutera detta problem. Men jag hävdar fortfarande inte att rätt metod är att ta dessa "fantasiberättelser" och sprida dem vidare, vilket ni gör när ni "klipper" in dem i er blogg.
Vidare anser jag fortfarande att bandet borde "sätta ner foten" när det gäller de fanfics som finns på forumet. Visst de "fantasiberättelser" som finns där är harmlösa om man jämför med de exempel som ni har visat.
Men bandet borde klart och tydligt med ett enkelt uttalande säga att de inte acepterar denna smörja. Genom att bandet tiger ihjäl problematiken så kan det tolkas av dessa idioter (som skriver smörjan) att det är helt okej.
För detta skadar bara bandet och deras nära och kära.

2007-12-05 @ 14:31:46
Postat av: Ankan

Fanfiction är vitt spritt också om band, ju större desto vanligare. Om bandet inte vill ha fanficiton på sin sida får de ta bort det, har de problem med det får de säga det likaså. Folk som känner sig kränkta av fanficiton har all möjlighet att anmäla de som skrivit det. Men man får väl helt enkelt också se att ff är en fråga om att de som skriver/läsa alla är införstådda i att det bara är påhitt.
Att ha det på bandets officiella forum kanske inte är det smartaste, men samtidigt är det här långtifrån det värsta som finns i ff väg. Det är varken välskrivet eller extremt vulgärt, så jag är förvånad över att någon läser det över huvudtaget.

2007-12-05 @ 15:25:34
Postat av: Sandra

ESJ, dock är det ett problem - om jag hade påpekat "ojojoj, nu har fanficsgeekarna gått för långt i sina historier, de skriver helt äckligt och rent stört" så hade du inte reagerat, eller hur? Om man däremot visar hur jävligt det är så påverkas folk.

Det är som med alla föräldralösa barn i Afrika, jag kan tjata mig blå om hur många som mår dåligt och hur många som dör, men om jag istället visar dig de här barnen, berättar deras historier och ger allt ur deras synvinkel, ja då jävlar blir det fart på folk.

2007-12-05 @ 15:29:54
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: Ola

Jag har lite problem med all kritik ni lägger upp här. Bögfanfiktion kan visst verka chockande men i slutändan är det ju bara bögporr, även om det ska föreställa en riktig person. Visste kan det diskuteras var sånt ska få synas. Så länge det inte handlar om mord så. Gillar ni inte det så läs inte det. Och ärligt talat så tycker jag att vissa som tycker det är så värst äckligt är egentligen upphetsade av det.

2007-12-05 @ 19:52:37
Postat av: Sandra

"i slutändan är det ju bara bögporr" bara och bara? Det skrivs om en människa som kreatörerna har träffat, kramat och pratat med många gånger. Det skrivs om en verklig människa som kreatörerna är besatta av, en människa som kreatörerna glorifierar och anser är bäst i världen. Och sen så drar de ner honom på pedofilnivå eftersom de är så kära i honom.

2007-12-05 @ 20:13:17
URL: http://vendelay.webblogg.se
Postat av: Emma

Nu är det inte direkt "bögporret" vi klagar över utan det faktum att sättet det skrivs på är ren kränkning. Och den texten där en tjej drar ner Ola till pedofilnivå är bara så hemskt att det inte finns ord på det.

2007-12-05 @ 20:22:00
URL: http://foolemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0